Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Luftrötter

Bortlämnad

men

ändå älskad
av den som var
istället

Har inte rötterna
i furuskogen

och inte heller
vid klagomuren

mina rötter har ingen jord
att känna sig tillhörig

men i brist på det

har jag skapat mig

luftrötter

för luften-vinden
tillhör ingen
och alla

där hittar mina
lufrötter
fäste





Fri vers av Michaela Dutius
Läst 520 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2008-01-07 20:10



Bookmark and Share


  glittertindra
såsom varande en som har rötter både här och där så kan jag relatera till denna text, hålla med från hjärtat, att skapa sig något eget
2008-02-22

  Almagrundet
Så vackert formulerat om det sköraste och starkaste!
2008-01-14

  Haugen
berörande text :) mycket fin :)
2008-01-14

  korpfjäder
Luftrötter...
de starka luftrötternas överlevnad...
jag älskar styrkan i dina luftrötter
Tack!
2008-01-12

  Madjori
Som med finaste penseldrag har du målat tryggheten i luft och vind, en styrka som ger livskraften näring.
Tack
2008-01-11

    © Birgitta Wäppling VIP
Fint skrivet om tillhörighet.

Tycker särskilt om slutraderna:
\"där hittar mina
lufrötter
fäste\"

Applåderar!
2008-01-10

  Gunwale VIP
Luftrötter kan man ta med sig!( Men både luftrötter och de vanliga kan torka ut.) Luftrötter är alltså bäst...
2008-01-09

  coffe
mycket inponerad av dena mäktigt vackra och starka text som berör mig mycket, som en vacker sång från blommor till betong..c
2008-01-09

  Maria Zena Viklund
mycket vackert diktat!
2008-01-09

  © anakreon VIP
Och luftrötter drar kraft ur den syrerika luften, på sin väg till sin plats ner i jorden!
Carl-Erik
2008-01-09

  Betlehemsstjärnan VIP
Vilken vacker och så otroligt sann dikt..Helt underbar läsning/B
2008-01-09

  Larz Gustafsson VIP
Vinden blåser vart den vill...
2008-01-09

  * Ammi *
oh ja, så sant och så fint skrivet!
2008-01-09

  drakbruden VIP
Helt underbart skriven! Berör....
2008-01-08

  Thurizas
mycket vackert ser jag dessa luftrötter målade i mitt inre.inre styrka tänker jag, styrkan hittar dina rötter!
2008-01-08

  Annette Andersson
En finstämd text om barnet/människan som finner tryggheten inom sig själv genom att skapa sin egen tro.
Texten andas ett visst vemod... \"Bortlämnad men ändå älskad...\"
En text som berör!
2008-01-07

  rebecca d
ja, fast rotad i Honom..går vi på vattnet och i luften?

så vackert skriven!
2008-01-07

  Rachel Roth
din dikt väcker vemodskänslor
men också igenkänning
att söka rötter i luften istället
2008-01-07

  Lyckohäxan Enediel
Härligt och fint att tänka sig att man kan ha luftrötter...
Jättebra skrivet :)
2008-01-07

  Åsa Gustavsson VIP
Jag visste att vi hörde ihop. Det är inte rotlöst, men jordtunt. Som orkideer...
2008-01-07

  Sofie Viktoria
Vacker tanke!
2008-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius