Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I denna stora stund

 

Se månen likt en konung över världen

nu speglar sin fullkomlighet i fjärden

seglar genom natten

över mörka vatten

över vita berg och frusna gärden

mitt hjärta bultar som det aldrig gjorde

jag gråter fast jag vet jag inte borde

det här är allt jag önskade och sporde

just denna enda stora stora stund

 

Se stjärnorna som fröjda och behaga

som väna änglar i en sällsam saga

seglar genom natten

över trolska vatten

viskar ord att sorgerna förjaga

jag kände aldrig livet så begärligt

så gåtfullt så förtrollande och härligt

jag kände aldrig livet oumbärligt

som nu i denna stora stora stund

 

Bs-08

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 469 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-01-07 21:58



Bookmark and Share


  Thommy
Vilken vacker upplevelse du fick i denna stora stund.
2008-01-09

  Catrin
En underbar rytm och vackert så det förslår.
2008-01-09

  Agnes
Amen!

Ja, du... i säker form, som vanligt! Klar 10:a på min skala!
2008-01-08

  Sunlight
mmm.. underbar att läsa.. orden faller mjukt som snöflingor - den första snön.. och varmt som bolster av dun..
Andäktigt.
2008-01-08

  Yvonne
Underbar, trolsk dikt med härliga rim. Gillar upprepningen \"seglar genom natten över mörka vatten\". Storslagen dikt. Applåd! Bokmärker.
2008-01-08

  Markattan
Vackert med ett väldigt behagligt rimmönster med stilfulla rim. Snyggt!
2008-01-07

    © Birgitta Wäppling VIP
Fint beskrivet och väl rimmat!
Applåder!
2008-01-07

    Maria Malm
Härlig känsla av verkligt stor stund. Mycket fint rimmat.
2008-01-07

  aol
nså hjärtvämande härligt du fångar din känsla till livet
där du i en härlig mix visar måne stjärnor och hjärtats pulserande sång ien tacksamhet till att finnas uppleva vara här och nu

5 kramar
2008-01-07

  Erik L
Väldigt fin dikt och ett extra plus för rimflätningen och det upprepade vatten-natten i båda stroferna.
2008-01-07

  Hildegun Relefors
Tack för din dikt, som var så vacker och fick mig levnadsglad!
2008-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg