Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

spets

plocka sten

välja svarta

lägga ut i en glömskans fyrkant

spetsa marken i mitten

med överbliven påle

namnge den någonstans

med bläck

ditt namn

leka sorg och faktiskt sörja

lättare så

än att famla i fuktiga luften

efter mina spridda delar

när du spetsade min ande

på alla ledder

 




Fri vers av vissla
Läst 300 gånger
Publicerad 2005-05-21 09:05



Bookmark and Share


  madinsane
vilken en.. sådan kraft..
känns som om pålen driver igenom mitt huvud. starkt som sjutton!
2005-05-21

  kath
så väl sammnhållen känsla och text ....första raderna talar så direkt och öppnar hela dikten,som i diktens första hälf har rader som ofta börjar med ett verb..och gör den aktiv och bestämd...öppningsraderna är väldigt vackra tycker jag....

"plocka sten

välja svarta

lägga ut i en glömskans fyrkant"

i den andra hälften blir aktiviteten mindre tydlig, och lägre och man får en förklaring, i lugn och ro mitt i det svarta.

välsammanhållen med snygg symbolik
2005-05-21
  > Nästa text
< Föregående

vissla
vissla