Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyll glaset kära

 

Fyll glaset nu min kära och låt oss talas vid

det finns så mycket tankar men ack så lite tid

så låt oss fånga stunden och språka litegrann

och skåla för den glädje vi funnit i varannn

 

fyll glaset nu min kära och lyssna till min sång

den vill jag dig förära för att du kom en gång

för att du skänkte värma när jag behövde den

för att du alltid varit och är min bästa vän

 

se stjärnorna de tindra och månen lyser säll

så låt oss sitta länge i denna trolska kväll

och anförtro varandra det som vi aldrig sa

tills mörkret viker undan och natten bliver dag

 

Bs-08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 606 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-01-08 10:58



Bookmark and Share


  Thommy
En lyckans stund att fylla glasen, underbar text.
2008-01-09

  Catrin
Åh så ljuvlig, vänner så underbara... nu påminde du mig om att ringa en i dag.
2008-01-09

  Patrick K
underbart vackert, jag sparar denna! :)
2008-01-09

    Lillemor
Attans så fint diktat!
Hoppas den är till en vän,
en sådan där riktig, trofast
gammal vän!
Hur som så diktar
värmlandspoetissan
som vanligt vackert
o rytmiskt o fint. Du är
alltid rolig att läsa
2008-01-09

  Agnes
Ärligt talat så låter det här redan som en klassiker. (Det bevisar väl vilken hög kvalitet som finns här på sajten?!)
2008-01-08

  Erik L
Mycket bra, Bodil!
2008-01-08

  aol
underbar så mysig så kärleksfullt tack
2008-01-08

  Lyckohäxan Enediel
Åh...vilken härlig stämning! Vackert skrivet!
2008-01-08

  Yvonne
Åh vilken obeskrivligt vacker hyllning till den kära. Precis en sådan kväll som jag önskar mig så hett! Bokmärker.
2008-01-08

  Lena Krantz VIP
Här får man en riktigt härlig känsla....mys på högsta nivå!
2008-01-08

  Hildegun Relefors
Jag önskar mig en sådan kväll, snart!
2008-01-08

  Markattan
Sådana där nätter med lite gott i glasen och timslånga samtal kan vara magiska och alldeles, alldeles underbara ;o) Stämningsfullt, målande och finfint.
2008-01-08

  Andasin
Ah, tycker om stämningen i den här!

Tycker dock att du har för långt radavstånd inom verserna, det är en smaksak såklart...


Må väl!
Eva
2008-01-08

  © anakreon VIP
Bodil som Bäst.
Carl-Erik
2008-01-08

    Maria Malm
Gillar slutraderna speciellt, ja, hela texten är stämningsfull.
2008-01-08

  Sunlight
\"anförtro varandra det som vi aldrig sa\"
Ja, sådana stunder är guldkantade.. att stanna upp när ögonblicket ges \"i denna trolska kväll\"... Du har verkligen fångat känslan i ett sådant ögonblick, med din underbara dikt.
2008-01-08

  Åsa Gustavsson VIP
Detta var en sång som man blev varm av!
Jättefin!
2008-01-08

    © Birgitta Wäppling VIP
Fint skrivet till någon man håller mycket av.
Applåderar!
2008-01-08

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Å vilken mysig stämmning du skapar med denna
2008-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg