Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klockan är tretton.tretti slagen och här... lite tankar om Jantelagen

 

"Du ska rakt inte tro att du är någonting

nej stilla ditt sinne och håll du din trut

för det som du säger är just ingenting

man lägger på minnet så tig och vet hut

 

du ska rakt inte tro att du duger nåt till

nej icke sa nicke du är blott en fjant

din åsikt din tanke blott dynga och spill

för världen onekligen irrelevant"

 

ja så talar en människa bitter och vek

hur bliver hon lycklig och vänlig igen

som erfarit helvetes bördor och svek

jo kanske om någon vill säga:min vän

 

- låt tårarna flöda släpp våndorna ut

tag handen som räckes i tillit och tro

låt missunnsamheten besegras till slut

så vandrar vi samman mot glädje och ro

 

jo det kanske funkar ..men inte för mej

för jag har då rakt inte sån tolerans

nej jag blir förbannad det säjer jag dej

och dödar den jäveln..och sänder en krans

 

Bs-08

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 421 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-01-09 13:30



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
helt bra... :)
jantelagens rot, det sårade självet som INTE vill tillåta vare sig själv eller andra upprättelse i framgång..
kb
2008-01-16

  Yvonne
Den här är så bra så den bokmärker jag.
2008-01-10

  Yvonne
Den här har jag missat. Otroligt bra. Och vilket avslut! Stor applåd!
2008-01-10

    Maria Malm
Underbar slutstrof!!
2008-01-09

    *Zenobia*
jasså!..är det Jante-Fjanten som börjat spöka här på Poeter.se.. ;))
2008-01-09

  Markattan
Hehe, urskönt diktat, min vän ;o)
2008-01-09

    papillon
På kransen?
- Jag kysste och jag slog ihjäl
med samma varma själ -
2008-01-09

  Thommy
Hehe, älskade sista versen.
2008-01-09

  aol
så resolut om jantelagen bravo bodil
som sagt vad står det på kransen hehehehehe
2008-01-09

  Pulsatilla
Gillar denna! Skönt flyt och bra budskap!
Tack!
2008-01-09

  DanSan
******************************

Hehehe . . . här var det ord och rimmade
visor . . . härmed beställes en kanelkrans
med massor av godaste jordgubbsylt
och vaniljkräm . . . så kräma på bara
hehehe . . .

*APPLÅPD*

*******************************
2008-01-09

  © anakreon VIP
..och vad skriver du på kransbanden?
Carl-Erik
2008-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg