Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sängläger



Jag ligger omöjligt stilla och kan inte lyfta
blicken från mörkret
inom mig

lakanen billigt grova, inte alls som silke
och jag kan läsa vår historia i dem
det är som blindskrift jag drar mina fingrar
ur led

frustration, inre ilska
en irrationell rebell mot allt
som är på riktigt

emellanåt vaknar jag somnar också
svett och tårar, bara en förtryckt önskan om blod
önskar vakna på riktigt, inte bara till samma gamla

"verklighet"

näsan märker den först, svettlukten
elementen brinner, lyder inte när jag säger kallna
jag har helt tappat kontrollen över
över elementen

omöjligt stilla är jag rör mig inte
lever helt i huvudet ett inre liv
där mina tankar är kulisser
som hindrar mig från att se världen
som den var menad mig

försöker övertala hjärnan
att jag borde stiga upp
utan att inse att makten är min

ligger kvar, stilla solen går
upp klockan går för fort
allt påminner mig om
allt jag borde gjort idag det är
ohälsosamt med alla
tröttsamma tankar om måsten

vet inte hur, men
kommer motvilligt, felaktigt fram till
att bästa kuren skulle vara
fortsatt sängläge




Fri vers av pladask
Läst 445 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-09 19:46



Bookmark and Share


  hyena
mwah! du ändrade titeln på den här gjorde du inte?
jaa igenkänningsfaktorn är ju stor. någonting vardagligt som övergår i ett större perspektiv, stundtals beskrivet väldigt poetiskt, samtidigt som den är uppblandad med oundviklig humor och en kyla, eller svärta..

\"där mina tankar är kulisser
som hindrar mig från att se världen
som den var menad mig\" -mållös blir jag. braaa! :)
2008-01-24

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Jag gillar den här, den är uttrycksfull och igenkänningsbar. Och till skillnad från föregående kommentator så tycker jag att de tre sista verserna är bäst.
2008-01-13
  > Nästa text
< Föregående

pladask