Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Kanske har hon svaren på frågorna jag inte har

jag lämnade några drömmar där
i ett gammalt hus med för gula gardiner
hon log och sa till mig
"jag har ett rum om du inte vill försvinna riktigt än"

kanske har hon svaren på frågorna
jag inte har
kanske har hon broar
som inte går att bränna
dörrar man inte vill stänga
när natten tar vid

kanske är hon som hösten
stannar en tid och finns kvar i mig för länge
kanske hittar hon hit
innan hon hittar hem

kanske tänker hon också på gula taxibilar i new york
när hon ser mig,
får en längtan efter något fartfyllt, att bara få kasta sig in
och säga "låt oss inte göra som kvällen,
låt oss inte ta slut här"

jag lämnade något där
i ett gammalt hus med utsikt över havet
hon log och sa till mig
"jag har ett hjärta om du inte vill försvinna riktigt än"




Fri vers av latenightblues
Läst 324 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-10 20:00



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
jag gillade stycket om den gula taxibilen...
2012-05-30

  Матрёшa
Okej, jag har det: varför jag tycker om det du skrivit hittills!
När jag läser dina dikter vill jag ha det tyst omkring mig så att jag kan få in hela texten. Du målar upp en vacker historia i den här texten som, om man blundar, kan få en bild av hur hela händelseförlopept sker. Även om du inte broderar ut alltför mycket. O slutmeningen: \"jag har ett hjärta om du inte vill försvinna riktigt än\" - är fenomenal!
Underbart, underbart! Ge mig mera av det här!!
2008-01-10

  Michaela Dutius
gåtfull..lite sorgsen och vacker
2008-01-10
  > Nästa text
< Föregående

latenightblues
latenightblues