Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min lillasyster lider av svår reumatism, det har hon gjort sedan hon var 11 år. Nu 7 år senare kämpar hon fortfarande på och kommer alltid att få göra det.


Älskade lillasyster

Du kämpar och går på
och jag kan inte förstå
den smärta du känner dag som natt
året om
Den tär på dig där inuti
och jag kan inte skydda dig
Jag vill bara slita det ut
så att ditt lidande kan få ett slut
Du ska veta att du är min hjältinna
och att du är stark som få
men din sjukdom kan jag aldrig nå
hur mycket jag än vill bota dig
och säga att du är säker här hos mig
Jag tänker tillbaka på våra minnen
och gråter med alla sinnen
Flickan som skrattade med skogen
och sjöng med vinden
Hon är nu stilla
för det är något som vill henne illa
aldrig mer springer hon lätt på en sommaräng
istället blir det många timmar i en sjukhussäng
Du ska veta att du är fantastisk,
att jag alltid finns här för dig
Det finns ingen som du
och jag vill rädda dig nu!




Fri vers av Flickan från det blå
Läst 415 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-11 10:35



Bookmark and Share


    Maria Malm
Dikt med mycket omtanke och kärlek.
2008-01-11

  Håkan Eklund
dikten är fin och man blir berörd av din omtanke för
din lillasyster. hoppas du läser den för henne så kanske
hennes sjukdom blir lättare att bära.

negativ kritik är att det ibland känns som nöd-rim och
då stör det läsupplevelsen och diktens känsla. det är fint när
det rimmar, men om det \"inte går ihop\" på någon rad så är det,
enligt mig, bättre att bara skita i att rimma just där.

tack för dikten, all lycka till systra din
2008-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Flickan från det blå
Flickan från det blå