Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är som vinden och vattnet


Fader jag älskar Dig

Jag älskar Dig på höjden,

på djupet,

på bredden,

av allt vad som bor i mig..

Jag behöver Dig

som blommorna behöver solen
för att få sina vackra färger

som fåglarna behöver vinden
om deras vingar ska lyfta

och som fiskarna behöver vattnet.


Du är som vinden och vattnet,
som solen och jorden,
värmande och trygg


För att min ande ska överleva
måste jag andas Dig

Jag älskar Dig
på alla sätt som finns
och även på de sätt som inte finns.

Du är mitt ljus i mörkret,

min bro över stupet,

min båt ute på havet

och mina vingar i luften.

Genom vinden
kan jag känna Din styrka,
genom stormen
kan jag känna Din varsamhet
och genom Dig
har jag lärt känna kärleken.....











Fri vers av Michaela Dutius
Läst 314 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-01-11 18:52



Bookmark and Share


    Elina Möller
lov och överlåtelse i ett. det här tycker jag om.
\"för att min ande ska överleva måste jag andas dig\"

-snyggt!
2008-01-13

  drakbruden VIP
Mycket, mycket vackert skrivet!
2008-01-12

    JJ VIP
En vacker och värdig hyllning till den allsmäktige en del möter! En fin dikt helt enkelt! Mvh. JJ.
2008-01-12

  Piann VIP
Den berör verkligen livet i sig själv.
Oberoende på vilken religion man har.
Anden...finns i oss alla.
Mycket bra skrivet.
Kram Piann
2008-01-11

    papillon
Detta är en lovsång som också fyller alla jordiska krav på stor konst! Men snälla, rätta till det där vilsegångna G-et!
2008-01-11

    Ken Cassel
Michaela!
I mina ögon så är du djupt troende, en liten ängel
Många gånger motsatsen till mig
För ibland i mina tankar så finns djävulen där och försöker göra sin röst hörd
Och ibland så lyckas han ställa till ett helvete för mig
Det är i alla fall vad jag vill tro eftersom mina prövningar ibland retar gallfeber på mig
så att jag blir helt störd, då jag biter mig i läppen för att inte göra någonting överilat, ogenomtänkt
Något som jag kommer att få ångra
Så Michaela
Du är min ena lilla motpol
Kramar i massor till dig, min vän
Ha nu en fortsatt trevlig fredagskväll
2008-01-11

  Матрёшa
Hur vackert som helst!!! *bokmärkes*
2008-01-11

  berxper
Det är härligt att ha anden med sig!
2008-01-11

  Larz Gustafsson VIP
En härlig hälsning hemifrån!
Lovad vare Han som dag efter dag bär oss!
2008-01-11

    sunnanvind
Fantastiskt vackert! Både bild o text! Applåderar o känner mig glad efter läsningen! Bokmärker*
2008-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius