Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholmarnas sanna natur

Ensam på en gata
Med skuggor av död och gråt i sitt ansikte
Står en pojke vänd mot flera
Han kommer snart att vara död

Jag ska inte läsa någon tidning
Inte titta på någon TV
För allt jag ser är vår patetiska värld
ÄR att allt som spelar roll är djupet på din plånbok

Längs kungens gata springer en annan pojke
Efter honom kommer några fler
Skuggor i ansiktet?
Ja, kanske av sprit, vad vet vi?
Han är snart död
Fast ingen gjorde något, eller hur?

Poängen är densamma
Refrängen är en uttjatad klyscha
Men trots upplysning och allt
Är människan samma djur som alltid
Ifall du inte äger fetaste plånboken i stan
Kan du lika gärna börja räkna åren
För snart blir allt du ser
Insidan på en anstalt för sådana som du och jag
Vi utan pengar eller berömmelse




Övriga genrer av Laero
Läst 276 gånger
Publicerad 2008-01-11 19:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Människan är inte ett djur.
2008-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Laero