Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hur det är

jag åker båt
skitsnabb båt
utan åror

fast det där kan man inte leva på

måste jobba lite också
kanske med logistik
skicka grejor, liksom
skriva på papper
rynka pannan
och harkla sig länge
över en kopp
maskinbryggt kaffe

vara trött
inte orka så mycket
sova lite och klaga
äta dåligt
ha dålig hy
tvätta sig mindre
lukta mer
endast tala om siffror
veta grejer
och sen ha cancer
eller bara ont
som alla de där... andra




Fri vers av Marcus VIP
Läst 641 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-05-22 16:05



Bookmark and Share


  Thomas Strandberg
Man ska inte hålla på med det som bara är lustfyllt. "Inte ska väl den där få betalt för det han gör? Han har ju roligt samtidigt!"

Man ska bita ihop och ta emot rappen från den Lutherska piskan och dö i förtid som en god medborgare (med näven knuten i byxfickan).

Amen.
2005-06-12

  Apetass
Tänkte bara lägga till att Bruce och jag rett upp det lilla missförståndet. Ursäkta om jag har förvandlat din dikt till ett slagfält, Marcus:)
2005-05-24

    jahapp
Jag kanske glömde säga att jag tycker den var hysterisk rolig åxå (men det kanske framgick ändå)
2005-05-23

    jahapp
Du får fem, mest för att jag känner mig träffad - å det stämmer såååå bra....över en kopp maskinbryggt kaffe hahaha/finnig logistiker
2005-05-23

    David Wästerfors
Det var inte meningen att vara dryg, Apetass, jag ber om ursäkt. Min poäng var istället att det är roligt med olika tolkningar, att den ena kan brytas (och ta form) gentemot den andra.

Ängslan tyckte jag mig finna med början i "måste jobba lite också...", där det liksom antyds att diktjaget klankar på sig själv en aning.
2005-05-23

  Apetass
Fan vad dryg du är Bruce. Du har din tolkning, jag min. Är väl trots allt bara Marcus som vet vilka intentioner han hade när han skrev texten. Förstår inte hur du kunde läsa in ängslan i den här dock.
2005-05-22

    David Wästerfors
De bästa raderna är "skriva på papper/rynka pannan/och harkla sig länge...", en tydlig karaktärsbild (utan att du drar ut på den utan bara antyder), men jag håller inte alls med Apetass tolkning om människotyper och att folk sysslar med skitsaker eller hur det nu var. Jag tycker detta är en dikt om tomhet, vardagsförundran, ängslan över att inte passa in eller finna mening.
2005-05-22

  Apetass
Det är så det är. Känns som om samhället är byggt för en annan människotyp än den som tar över det idag, eller så kanske det är jag som är en annorlunda människotyp. Folk bryr sig för mycket om skitsaker, producerar saker och tjänster som ingen behöver, köper saker de inte behöver... fast du har ju redan förklarat det väldigt bra i din dikt! Snyggt framförd på vardagligt (inte alldagligt) språk! Lite frågande till inledningen dock. Varför påpekar du att människor flyger i flygplan?
2005-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Marcus VIP