Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frihet, ingen dröm

naken virvlar du runt, håret solstrålar i dagisteckning
fyller luften med mening, jag andas in, kvävs
det här är vadsomhelst, jag kan vara
vadsomhelst, men ingen dröm
du har en pistol riktad mot ett huvud
jag vet inte vems, huvudet pratar:

\"jag vill ingen illa, du kommer dö, du kommer döda mig\"

det här är ingen dröm, jag har redan vaknat, tv:n står på
i bakgrunden och säger saker inte ens mitt undermedvetna
kunnat hitta på, jag måste vara vaken, drömfri
frihet gör något med oss, passiverar
min frihet, ta den ifrån mig, bli min lycka
jag ber dig, bestjäl mig min frihet

\"jag vill ingen illa, du kommer dö, du kommer döda mig\"

jag känner igen orden, de är mina egna, jag har
ett huvud riktat mot din pistol, pistolen pratar:

\"bang\"




Fri vers av pladask
Läst 384 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-14 22:23



Bookmark and Share


  hyena
du återskapar en, trots titeln, drömsk bild som med surrealitiska speglingar ändå blir uppfylld av en knivskarp verklighet. jag gillar hur du skapar en tredje karaktär av någonting handgripligt, men där själva handlingen står i fokus och som i slutändan också kastar ett avgörande ljus på dikten. med ett kort \"bang\" utan vidare utveckling. det enkla okomplicerade får tala för sig själv.. coolt måste jag säga:)
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

pladask