Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek till rosorna

 

 

Var kärlek, min kropp. Då finnes rosorna.

      Du finner en själ, det du ser är kärlek:

Tillgivenhet, du, du, och du, så du vet.  

 

     Framåtstädes vill jag ge dig oorganiserad godhet,

där finnes ingen likgiltighet och en ros till ingen annan

eller en evighet av oförstörbar blå himmel.

 

Det finns icke förkrossande menade dumheter,

från granens utsträckta gren

     eller iskall snö,

             falsk oskuld och vacker fasad,

                                 inga lögner men rädsla.

 

Rädsla för att varma läppar bär falska leenden,

och att de vackra

     orden,

                är tvingad renligheten, smuts

     och förnuft för att utplåna skrifterna,

                                                                hejandet.

 

Men du säger,

                       min varma vind,

                                                 att ditt hjärta är mäktigt

och att med tiden kommer kraften att inse vanvettet.

 

Ville du kasta de korta ögonblick då öken blommade

                                        på ruttnade högar av akantusblad ?

     Skall själarna falla i fördomarnas våld

                         och kropparna brinna i sjukdomens eld då

     den trånga tiden, år av längtan...

 

     Vill du döden?

Då den tiden kommer skall vi få kraft.

     Känner du att vi då varandras kläder kan bära

     så och älska livets långa timmar och berätta vårt eget.




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 810 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-01-15 16:18



Bookmark and Share


  Blåbäret
Underbar läsning och fantastiskt upplägg...snyggt dessutom
2008-08-31

  Anette Hedqvist
underbar dikt. du väver samman orden så fint, och du blandar starka iakttagelser med glödheta känslor och skapar en vacker och tänkvärd dikt!!
bra!!
2008-05-10

  sodavatten
Jag vill se det på ett papper så jag får en överblick, du har ställt upp det så fint så orden liksom bara rinner genom huvudet.
2008-02-15

  mare VIP
UNDERBAR !!
2008-01-22

    Snufers
Så vackra ord och meningar. Du är imponerande duktig att måla med språket.
2008-01-20

    pretto
Vackert med själarna falla i fördomarnas våld och kropparna brinna i sjukdomens eld.
2008-01-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett kort ögonblick,
blommade allt
upp och till, det
är ju så, vi vill, att
det alltid skall få
vara, för oss alla,
så bara...
2008-01-20

  Hildegun Relefors
Vackert, vackert, men jag kan inte klara (så du vet)
2008-01-15

  Larz Gustafsson VIP
\"De korta ögonblick då öknen blommade\".
Formidabelt!
De ögonblicken är värt allt.
2008-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf