Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi måste kämpa för att göra världen värdig sina barn


Varje sekund i livet är ett nytt och unikt ögonblick, ett ögonblick
som aldrig kommer åter..

Och vad lär vi våra barn?
Vi lär dem att två plus två är fyra och att Paris är Frankrikes huvudstad.

När ska vi dessutom lära dem vad de är??

Till varje barn borde vi säga: Vet du vad du är?

Du är ett underverk. Du är unik.

Under alla år som gått har det aldrig funnits ett annat barn som har varit som du,
som har haft dina ben, dina armar, dina flinka fingrar, ditt sätt att röra sig.

Du kan bli en Shakespeare, en Michelangelo, en Beethoven.
Du har förutsättningar för vad som helst.
Ja, ett underverk är du.

Och när du blir stor kan du då tänka dig att göra någon annan illa,
någon som är ett underverk, precis som du?

Du måste kämpa för att göra världen värdig sina barn.

Vi alla måste kämpa för det.




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 428 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-01-15 20:30



Bookmark and Share


    prima donna
Så sant, så sant! Har äntligen hittat tillbaka till Poeter och dig efter ett litet uppehåll. Så nu ska jag börja med att läsa igenom dina alltid så läsvärda texter. Tack! //Anil
2008-01-31

  papessa
När vi förstår att vi alla är unika och gudomliga kommer det att bli en bättre värld

MVH
Papessa
2008-01-19

    forskaren
Stort tack...!!!... för det upphittade, i dag så uppenbart saknade!!!
2008-01-17

  Annette Andersson
Hur underbart det vore om alla tänkte och handlade så! Vi kan alla börja i den riktiningen nu!
Mycket fint skrivet.
2008-01-16

  Yvonne
Mycket kloka ord och väl genomtänkta. Man skall så frön på våren för att få blommor på sommaren.
2008-01-16

    tramp
Fint tänkt !

Och skrivet

Svårare att få världen att följa !
2008-01-16

  To
Mycker vackert. Gillar speciellt:
\"Och när du blir stor kan du då tänka dig att göra någon annan illa,
någon som är ett underverk, precis som du? \"
Kraftfullt! Gillar skarpt. Bokmärkes!
2008-01-16

  Sadhistory
Fina tankar och jag gillar dom, bra skrivet!
2008-01-16

  Patrick K
verkligen bra skrivet, ett litet wake-up call för de som är så trångsynta och tror att allt handlar om skolan och alla ska vara precis som alla andra.
2008-01-15

  rebecca d
verkligen! fina tankar, fint uttryckt. viktigt! Och så är det ju: et barn som lärt sig sitt eget värde...värdesätter också andra...
2008-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius