Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinden ger åtrå åt näckrosemalj

Du frågar din tanke var änglarna bor
Och söker i himlarnas molniga mönster.
Du köper din stege av gyllene flor
Och hoppas den leder till gudarnas fönster.

Men anar du inte hur björkarna brusar
På skogsgolvets ångande liljekonvalj?
Hur ytan på tjärnspegeln leker och krusar
När vinden ger åtrå åt näckrosemalj?

Hör långt borta sånger från timrarnas kuskar.
Känn svalkan från träden i fåglarnas kvitter.
På ormbunke, mossa och blåbärsrisbuskar
Jag breder min bädd under stjärnornas glitter.

Vi enkla, vi fattiga väsen av drömmar
Har nog i vår längtan till sommarens lustar.
Vi kysser i strålar från lövverkens sömmar
Och dricker vår blygsel där forsarna frustar.

Kom lösgör din kropp ifrån snörningens bojor
Och kittlas av dagg under barfota fötter.
Känn kåda mot händer i jordiga kojor
Och luta din rygg över frihetens rötter.

Du doftar av solsken och rufsar ditt hår
Och njuter av toner från skogens palett.
I ena din hand bär du älvornas spår
Men hårt i den andra din gyllne biljett.




Bunden vers (Rim) av Paedur
Läst 604 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-01-19 09:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Helt underbart vackert...
2010-07-23

  clueless
Hur kunde jag missa denna! Måste nog göra en melodi till denna också. Allt gott till dig/Emelie
2008-07-17

    ej medlem längre
Lysande! *applåderar*
Kommenetrade just en annan
av dina texter och kan använda precis
samma kommentar på den här,
det är bara att lyfta på hatten.
2008-02-10

  Carola Zettergren
Mycket målande poesi!
Fantastiskt sköna bilder...
2008-02-07

    Trast
Imponerande.
2008-01-29

  isidore
Återigen imponerad, djupt imponerad, över hur du behärskar den stoiska berättartekniken. Hade jag orkat slutföra mitt tidskriftsprojekt skulle jag kanske ha bett dig vara med som en motpol till kaoset. Vi kanske är lite av motsatser?
2008-01-29

  "Silver" VIP
Varje rad är ett smultronställe av målande ord och sköna rim. Närvaro, lek med sinnen, är bara förnamnet. Det är nästan omöjligt att i detta lyfta ut favoritrader; det skulle i så fall vara näst sista strofen som är så konkret levande i sin känsla.

Det himmelska mot det jordiska, det andliga mot den sinnliga, eller måhända en förening av de båda i var sin hand.
2008-01-22

  Burn
fan, blir skogstokig av de tre första versern! vill ut i skogen, naturen.. och trädkänslan... timrarna.. kådan.. barfota...jorden... Dina dikter väcker i mig längtan jag alldeles för mycket försummar. Tack för att du gör det! Det rakt känns i kroppen.

Sen att man anar en invävning av mästerverket Stairway to heaven gör ju bara att man blir lyrisk..!
2008-01-19

    C3H5(NO3)3
näckrosemalj...fint ord!
2008-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Paedur
Paedur