Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
stanna kvar & gå vidare



Mina gummistövlar står kvar i vattenpölen du lämnade och väntar på dina månsolar


Du trodde aldrig
att min röda gummistölvar
skulle hålla för våren
men jag tyckte
att alla borde få en chans att hänga kvar
tills de är färdiga
och så blev det
vi gjorde våren
med mina gummistövlar
& din täta regnjacka
den var för tät
för att släppa någon in
alldeles för tät
jag såg bara din profil
och trodde att du skrattade
för att du var glad
(och inte
för att göra mig glad)
och jag fick alltid för mig
att tårarna var regn
som smittat ner dina kinder
för när du vände dig
mot mig så log du igen
kastade vårvatten
i ansiktet på mig
& då suckade jag lättat


vi trodde så mycket

tillsammans trodde vi på sagor
du trodde att din prins skulle
komma och hämta dig
på sin gyllende häst
och ta dig med till ett drömland
jag, jag var nog
ganska nöjd som det var
men i din blick fannns det något högre
och jag var inte stor nog
att nå
nå upp och ta tag i,
dra dig ner igen

dra ner dig till jorden
för jag behövde mer än en husknut
att stå lutad mot


så sprang du genom alla hörn
och jag hängde efter så bra jag kunde
vilket inte var bra nog
för snart syntes inte dina klackar
när du sprang,
bara skuggor stannade kvar efter dig

du sa gå vidare
jag sa stanna kvar


& alla dem ord som jag ville
ge till dig för att
få sig att förstå att vi kunde leva i en saga
bara du stod stark och gav det en chans
stannade på de söndriga små lapparna
istället för att gå ut
och nudda världen


Dina stilletklackar
springer mot horisonten

Mina gummistövlar
står kvar i vattenpölen
du lämnade och väntar
på dina månsolar.





Fri vers av Junibarn
Läst 567 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-01-19 12:52



Bookmark and Share


  Firefly
du skriver underbart! allt känns verkligen så äkta, sånt som alla kan känna igen sig i. du har verkligen talang... är du säker på att du bara är 14 år(?)^^
2008-06-28

  sjörövar_fabbe
Underbar,
Du är fruktansvärt duktig ju.
Och jag känner igen mig i det.
2008-06-22

  Cadena
Riktigt bra Junibarn! Sammanhang och fina bilder - särskilt det kursiverade slutet som jag tycker är underbart
2008-05-02

  korpfjäder
Du skriver rysande bra, håller ihop texten, för den vidare, håller intresset levande med nyskapande bilder och ett eget språk. Du är helt klart väldigt bra på det här!
2008-02-11

  mirrorball
den här texten är helt, helt underbar. jag vet inte varför jag inte har kommenterat den innan.
jag fulkomligt älskar det första stycket. och hej, det här älskar jag speciellt mycket:

// och jag fick alltid för mig
att tårarna var regn
som smittat ner dina kinder
för när du vände dig
mot mig så log du igen
kastade vårvatten
i ansiktet på mig
och då suckade jag lättat //

du är superduktig, det är du verkligen :*
2008-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Junibarn
Junibarn