Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så nära



Jag visste att

Guds rike finns

men var?



Jag frågade morgonen

på resa in i dagen


jag frågade aftonen

på nattens tröskel



I morgonens brådska
hanns inga svar

och aftonen
somnade trött





men i morgonens frostkristaller
i vindens viskning

och i molnens lek

i gräset vid mina fötter

i det nyfödda barnets öga
vishetsblänket
i dess pupill


kom vissheten



så nära är Guds rike







Fri vers av Michaela Dutius
Läst 511 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-01-20 11:13



Bookmark and Share


    prima donna
Vackert!
2008-01-31

  Catrin
Underbart vackra formuleringar... applåder förstås!!
2008-01-21

  Jolina
den här var fantastisk, genialt!
2008-01-21

  Nils Sondefors
Mycket fin poesi!
2008-01-21

  issac.a.m
Underbart..
2008-01-20

    Bodil Sandberg
Här behövs inga fler ord än din dikt..den är suveränt vacker..det är bara att bokmärka ...och applåder självklart!!!!!!
2008-01-20

    eva m h
Så underbart fin! Den bokmärker jag!
2008-01-20

    Maria Malm
Mycket vackert skrivet..
2008-01-20

  papessa
det är så rätt, så nära är Guds rike, mycket vackert och så rörande poetiskt
2008-01-20

  Maria T
Så nära är Guds rike
Ja, så nära
2008-01-20

  Lejonhjärtas poesi
Vackert så!
2008-01-20

  Ezo
Varm och härlig, skönläsning :)
2008-01-20

  mare VIP
Fina ord.....Guds rike finns runt omkring oss....
2008-01-20

  Maria Zena Viklund
Så sanna och vackra ord, mycket fint skrivet!
2008-01-20

  drakbruden VIP
I varje grässtrå, i varje andetag finns det andlighet, det är bara att öppna ögonen. Underbar text!
2008-01-20

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert skrivet i en text som är nära.
2008-01-20

  Ola Rydberg
Mycket vackert
2008-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius