Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den här dikten har jag publicerat tidigare men här kommer den igen något ändrad




Mor Kråka

 

Stackars mor Kråka hon sa till Herr Mås

nu flyger snart ungarna hädan gunås

man kunde ju tro att dom har slagit rot

så flygfärdigheten ser jag fram emot

 

förmodligen mister jag snart allt mitt vett

ja så som dom skränar och gapar i ett

och ständigt är vråken ett styggeligt hot

så flygfärdigheten ser jag fram emot

 

då sade herr Mås till mor Kråka som så

du måste ha tålamod med dina små

och sen får du använda slughet och list

och puffa ut glytten från närmaste kvist

 

stackars mor kråka hon rusade hem

såg ungarna bråka och bannade dem

sa:nu får ni tiga ja ta och vet hut

för annars så är nog mitt tålamod slut

 

stackars mor kråka fick ej någon frist

och tvingade ungarna ut på en kvist

sa:nu ska här flaxas och inte nåt bjäbb

för då får ni smaka min väldiga näbb

 

men ungarna stirrade ilsket på mor

"att vi tänker flytta det är vad du tror

men här uti i trädet har vi det så gott

med flygfärdigheten är inte så brått"

 

Bs-08

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 1047 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-01-23 13:03



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Som en fabel på något vis. Mycket välskrivet - som alltid från dig!
2008-01-28

  devilsangel
*skrattar*

Helskön läsning!
2008-01-26

  Thommy
Haha, mor kråka hade det inte lätt, riktigt bra.
2008-01-24

  rebecca d
ja, det är inte så lätt..för någon :-))
2008-01-24

  Erik L
Härlig text - gillas starkt!
2008-01-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
En sagodikt för
liten, som stor
där fantasin
ännu bor
och gror!
2008-01-23

  Hildegun Relefors
Nu vet jag vad fåglarna kraxar om, gäller det också mina pratsamma skator? Passande text att läsa vid sagodags!
2008-01-23

  Åsa Gustavsson VIP
Vackert kraxat!
2008-01-23

  Lyckohäxan Enediel
Alldeles ljuvligt härlig och glad dikt med snygga rim!
2008-01-23

  aol
det är nåt mänskligt över denna vackra och roliga poesi
ett riktigt fint smycke med fint flöde och rim
2008-01-23

  Madjori
Stående ovation!!! och som vanligt när jag läser så faller den mig på läppen... (börjar faktiskt att se ut som fläskläpp nu) :-)
2008-01-23

  Markattan
Åhh, en så härlig fågeldikt! ;o) Med välflytande rim bygger du upp denna sköna lilla historia om flygfärdighet och flygovillighet.
2008-01-23

    Maria Malm
Åh, detta kan man känna igen sig i, vare sig man är människa eller fågel!
2008-01-23

  Yvonne
Underbar, helt underbar. En fågeldikt. Ja, det är inte lätt att vara mor, inte ens om man är en kråka! Och rimmen är perfekta.
2008-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg