Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken Fröjd



Fröken Fröjd
är aldrig nöjd
Jämt klagar hon och gnäller

I allt och alla ser hon fel
Hon inser ej sin egen del
i vad det nu än gäller

Hon älskar att hata
Skyller andra för lata
Tycker världen är ett syndens näste

Hon hatar att förlåta
Föraktar de som gråta
Läser lusen av den bäste

Fröken Fröjd
blir alltmer böjd
Förakt och avsky har sitt pris

Den som ständigt måste klandra
och söka fel hos andra
till egen rygg har bundit ris

Fröken Fröjd är ganska rädd
Där hon ligger i sin bädd
och hör vinden piska hårt i eken

Vad kan hon annat göra
än viska i sitt eget öra
Jag ville bara vara med i leken




Fri vers av Mygg
Läst 353 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-01-26 21:33



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Underbar
2008-02-17

  Lyckohäxan Enediel
Wiiiee! Ja men jösses! Du rimmar ihop det här hur fint som helst!
Bra!
2008-02-15

  Carola Zettergren
FINT POETAT!
2008-02-15

  Annette Andersson
Vilken text... det är flyt, rytm och mycket mycket fina rim.
2008-01-27

  berxper
Mycket klokt! De som hatar och klagar på andra är så små! De är avskydda, och innerst inne vet de om det. Det är ett sätt att distansera sig mot omvärlden! För en del är det enklare att hata än att älska.
2008-01-26

  korpfjäder
Du binder dig i en härlig form och löser rimmen lekande lätt..
Och bilden av den stackars kvinnan viskande i sitt eget öra ger mig fröjdprickar över hela kroppen!
2008-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Mygg
Mygg