Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du var ny i den lilla byn. Du hade kommit dit tillfälligt, sex veckor skulle du vara där för att jobba. Du kände ingen där.


..en skadad fågel..

Jag fick ett samtal från dig på kvällen.
Det värmde bara det,
vi var ju i början av en vänskap,
men jag älskade dig redan.

Du berättade att du fått låna en cykel så
att du kunde cykla till och från jobbet.

På landsvägen omgärdad av skogen så låg där en skadad liten fågel, du stannade genast och  stoppade trafiken. Du var själv en liten fågel.

Du höll upp armarna och ställde dig framför fågeln som skydd sen böjde du dig ner och plockade upp den lilla fågeln och stoppade den varsamt i din cykelkorg.

Du tog med dig fågeln och lät den vila under dagen i en skokartong som du lagt en mjuk handduk i.  På kvällen när du skulle cykla hem kvittrade fågeln tack och flög iväg.

Du ringde och berättade det här för mig.
Det värmde bara det.

 




Fri vers av micke marin
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-27 21:43



Bookmark and Share


  NågonAnnans
vacker text!
2008-01-27

  Anders Nordlander VIP
Få en stark känsla av vemod, kärlek o mänslighet då jag läser din text. Vemod för att jag har bott i en by, nyinflyttad.. kanske just därför fastnade jag här.... applåd!!!
2008-01-27

  thyra
Varm känsla du förmedlar i din text. Fint!
2008-01-27

  stefan.g
Härlig......
2008-01-27
  > Nästa text
< Föregående

micke marin
micke marin