Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett tack till LillMarlene för titeln ...




Passionens Dom

 

 

 

 

Bry dig inte om vad jag säger
jag kan inte ge dig kurser
i kärlek eller passionens anatomi

Hälften av det jag säger är visioner
jag leker med tändstickor
och jag bränner mig precis som alla barn


Bry dig inte om vad jag skriver
jag är mannen som planterade vete ovanför vinden
och skrev poesi ovanför vattnet
gjorde kärlek från musik av havet
lukten av örten och från andedräkter av skogarna är en illusion


Bry dig inte om mina berättelser
jag vet hur mycket jag hetsade upp dig
lurade dig då du läste mina dikter


Jag vet inte
Vad mitt språk grävt i dig
Vad gjorde mina tankar i dina tankar


Lyssna inte på mig
jag förstörde världen med uttryck
och ändrade färgen av havet
horisonten
och löven på träden


Lyssna inte på mig när jag säger
att du är ifrån rosors åder
min måne
för jag är en farlig man ..farlig
bor i kvinnas bröst på nätterna
och i tänderna av orkanen på dagarna


Bry dig inte om mitt prat
eller filosofier
och bedras inte
av min skicklighet i dialog

för jag vet
Hur mycket jag bröt
Hur mycket jag förstörde


Du som växlar mellan kärlek och trolldom
mellan hjärtan och hjärnan
mellan poetiska texter och texter av Torah
jag spår inte i förutsägelsen av Guds
Så upptas inte
av min tolkning i profetiska visioner


min vän
i rimlighetens namn!
jag är inte profet i kärlek
och minns inte att
jag kom med mirakler till mina beundrare
för jag tror inte själv på mina mirakler

Var inte förvirrad älskling
för jag vet vad passionen gör i dig
och vad kyssarna gör med dina läppar



Oh..hur mycket jag skäms över min historia
när jag minns
Hur elak och jäklig jag var



Det sårar mig när jag minns
Hur mycket lömsk var jag emot dig
jag rullade dig
ovanför snön
över glöden
ovanför vågar ,sanden, blixten, åskan
och över knoppar i April


Vad kan jag göra
mina syndar kan inte räknas
känns som alla kvinnor i världen är emot mig
i domstolen av passionen

Ingen ... ingen kvinna i historien
kan accepterar mina ursäkter....

Hur kan jag föreläsa i frihet
Hur kan jag föreläsa ...befriad av åsikter
och uppfylld av kärleken

Jag bär i mitt arv
alla härstamningar av terrorismen!



förvänta dig inget ifrån mig
för jag förtröttades av
krigets nyheter och nyheterna av förälskelsen
Jag tröttnade på att odla havet
att försköna fulhet och anstiftan till död

så älskling
förvänta dig inget av mig
för jag känner att du är min sista revolution

 




Fri vers av issac.a.m
Läst 260 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-27 22:56



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Detta var starkt..........känns naket ärligt
2009-06-20

    ej medlem längre
Innerliga rader, stark tro på självinsikt, vilket gör dig ännu duktigare än du är, mycket vackert skrivet!
2008-02-02

  isabel louise
åh så vackert poetat Issac!!
vi tror på dig iallafall!
2008-01-28
  > Nästa text
< Föregående

issac.a.m
issac.a.m