Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När inte förstånd eller empati räcker till att förstå vad mänsklighet är, är man då fortfarande människa?


Ormar




Jag såg en orm idag
På 2 ben
Där lögnen är rådande

Märkligt hur en del människor är
De verkar tycka att, de kan göra vad som helst
Men ändå ”komma undan”

Man har försökt medla, mellan mej och ormen
Jag har ingen lust
Varför skulle jag återigen låta en sån komma nära

För att närsomhelst kunna
Hugga mej i ryggen, när det är läge
Och på det viset medvetet och utstuderat
Skada mej

Ormen får nöja sej med andra att hugga i
I de fall jag kommer i närheten
Så har jag den under uppsikt

Men bara en riktig dåre
Låter väl ormar stanna i närheten
Av där man normalt vistas

Vi som inte gillar ormar
Gillar inte heller deras baksluga strategier
Och att riskera att ”bli som dom”

Vi söker att leva ett fritt liv
Där inga huggande gifttänder
Helt plötsligt far upp ur gräset…

”ni” som gillar ormar
kan väl umgås med dom, om ni vill
Jag passar i den frågan

Jag vill njuta av det fria livet
Där en smekning är en njutning
Och en klapp betyder vänskap

UTAN ormars sällskap
Vandrar jag vidare i livet
Och det är, jävligt skönt….




Fri vers av LassO
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-30 04:09



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Väldigt bra poetat om dessa slingriga typer!
2008-01-30

  -Ulla Tilemo- VIP
Du har blivit vis av skadan. Lärt dig din läxa. Nej vad ska du in i ormboet att göra? Synd om dem som inte har lärt sig skilja på en orm och en ORM.....
2008-01-30

  Michaela Dutius
Sant skriver du- mänskliga ormar är något man ska akta sig för.
Väl poetat
2008-01-30
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO