Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag, linjalen, stafliet, den gröna papegojan och du nånstans på slutet

 

Jag hade egentligen inget liv
det visste vi alla, redan från början och hela vägen till slutet
och jag ångrade allt jag hittills gjort,
jag var en sådan som låtsades skratta,
när jag själv pratade, med mig själv
till mig själv
om mig själv, alltid.



Dom klättrar i träden
det har dom alltid gjort
och jag står nedanför och låtsas att jag också klättrar
dom ser bara det dom redan vet
och nöjer sig inte med det
för jag ser bara insidan av mina egna ögon.


Jag skrev och skrev och skrev ett brev en onsdag
och skickade det till mig själv
bara för att testa hur det kändes,
att öppna ett riktigt kuvert, med frimärke och allt
jag klistrade på två
bara för att ge mig själv lite extra värdighet.


Du spillde vatten på mig, det var en onsdag
för på helgerna är alla dagar onsdagar, och även idag
men egentligen var du inte ens där,
eller var du det?
för jag tog fel på tiden
och jag missade bussen.



Fri vers av SMLU
Läst 365 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-30 14:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SMLU
SMLU