Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag är nog en sån som ljuger i min egen dagbok


du dansar med min pupill
vill att jag ska säga sanningen
och jag önskar mig bort
snälla gör inte det här

och där står vi tysta och
regnet haglar ner som lögnerna
och mascaran lämnar svarta räder
som bränner gropar i mina kinder

du undrar om jag inte är trött på att ljuga
och du skulle bara veta hur jag våndas
men efter tio år av övning blir det en vana

och nu står du med mina händer i dina
och vill att jag ska säga sanningen

jag tvekar en aning men sedan ser jag
in i dina ögon och pratar med stadig röst
och du ler och kramar mig hårt
litar på mig alldeles för mycket

och mitt hjärta bli lite tyngre än vanligt
kanske blir den här lögnen den sista





Fri vers av vetlandaslyna
Läst 306 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-30 20:14



Bookmark and Share


    söötsnö
rubriken är lysande
2008-02-01

  korpfjäder
Alla de sanna lögnerna och de lögnaktiga sanningarna som döljer själva sanningen. Den nakna smärtan och den djupa kärleken.
Du fångar det så vackert, så smärtsamt sinnligt.
Kanske blir någon lögn den sista....
2008-01-30

    ej medlem längre
Man kan alltid hoppas. Sanningen är ju trots allt det som till slut gör oss verkligt fria.
2008-01-30

  Larz Gustafsson VIP
Skådespelandet blir en börda till sist.
Och vad vill man uppnå med det?
2008-01-30
  > Nästa text
< Föregående

vetlandaslyna
vetlandaslyna