Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Citat från "Last man standing" - Hammerfall


Jag ville vara någon annan (stackars jävel)

Jag vill vara någon annan

 

För jag passar inte här, jag är en pusselbit med många hörn och kanter

Jag ser konstig ut, och alla andra är

skyltdockor?

Och jag får inte plats på denna världens underlag, för jag är alltför

 

speciell?

Kanske det. Är det okej? Tydligen inte

 

 

Jag har ofta tänkt att jag egentligen hör hemma

(bland stjärnorna?)

utanför ramen, jag är en

vacker tapet

(eller ett djupt, fult hål i väggen?)

 

Som döljs av en tavla med en bild av alla andra, dom som passar

in, i ramen, i alla andras ideal

 

 

 

Jag har tänkt mycket på om jag kunde vara någon annan

Med vingar, som kunde flyga mig upp mot stjärnorna och

ännu längre?

 Hur långt kan man komma när man inte är instängd av en ram?

 

Jag ville förut vara någon annan

Men nu tycker jag synd om den stackars

jävel

som iså fall skulle få överta mitt öde

 

Jag är dömd att leva

instängd i en ram?

mitt eget liv, precis som alla

andra?

 

"I am the one who lost control, but in the end I´ll be the last man standing

I am the one whose soul is sold, but in the end I´ll be the last man standing"




Övriga genrer av Amy
Läst 334 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-30 21:03



Bookmark and Share


  1up
Skön blandning av stilar i dikten. Citatet på slutet gjorde susen som parmesan på pastan! :)
2008-02-02

  sara-alice
Du är helt underbar som den speciella pusselbit du är!
Väldigt bra skrivet
2008-01-30

  tatjana
Åh, vilken fin dikt!
Jag känner också att jag inte riktigt passar in...
2008-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Amy
Amy