" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"paprika" Konstnären Astrid Bärndal skapade bilden © Publicerad med tillstånd. Tack!




januari 08 samling

 

jag älskar henne
för den hon är och visar

vad jag betyder

*

till morgondagens
dubbla låga och slingor

evigt förenad

*

balanserar på
banalitetens knivsudd

repor i handen

*

hon njöt den heta källan
där de skulle ses

men sågs inte av

*

från Berlin till Prag
i dimma och regn jag for

innan muren föll

*

sekunderna när
verkligheten förändras

tiden fyller ut

*

en silversnigel bärgar
sin svarta snäcka

över himlens valv

*

stormen från väster
visslar och piper, gardin

dansar i draget

*

hon fyllde bilen
med färgglada ballonger

när stormen tog i

*

visst är världen ond
men hur ska du hantera

din egen ilska

*

O mitt lindebarn
jag låter dig vila ut

i hav av bomull

*

från förra seklets
avlägsna faxsignalers
ljudande vind

*

när ljuset vänder
åter syns björkens stammar
tecknade av tusch

*

solkatten hoppar
hage på husfasaden
av tågfönsterblänk

*

genomskådade
bekräftelsebehovet

gav en komplimang




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 1231 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-01-31 10:58



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Underbara små snäckord att samla på. Texter som slår an både glädje och allvar.

sekunderna när
verkligheten förändras

tiden fyller ut

Blev min favorit,

Eva
2009-02-03

  Mats Henricson
Nästan lite exotisk historia, vacker språkbehandling, man omvälvs av de vackra ordsvängningarna. Läckert !
2008-01-31

  Inkarasilas
Ååååh, dessa bilder, den där förbannade snigeln som fick mig att dåna och så tågen, jaa Prag och ah skitsamma Januari ffs är suverän. Hoppar hage i dina ord och slänger mig i bomull sen. Ett wooohoo!
2008-01-31

  Maria Zena Viklund
en helt fantastisk samling, så vackert vill se bilder till dina fina samlingar också i en bok!
2008-01-31

  Cris
Mycket fin samling!

Börjar så vackert, och så gillar jag snigeln och solkatten.
Jo, jag tycker de är bra alllihopa och framför allt ihop.
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP