Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uj va dâ blåser

 

 

Uj va dâ blåser i träa ikväll

och tjuter kring gårder å hus

gudera skôlle ju faktiskt ha smäll

sôm gör tåcke häringa bus

 

usch va dâ dundrer å slôr överallt

en blir faktiskt nästinte döv

dâ enda å gôre dâ â å tat kallt

och sette här still på si rôv

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 529 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-01-31 20:54



Bookmark and Share


  aol
underbar härlig rytmnhärlig dikt på värmländska
2008-02-07

  Thommy
Ja det är nog bäst att stanna inne när det blåser snålt.
2008-02-02

    JJ VIP
Jag gillar dina dikter på dialekt! Dom brukar som regel funka lika bra på småländska som värmländska! Mvh. JJ.
2008-02-01

  Carola Zettergren
Hihi underbart!
2008-02-01

  Markattan
Din humor är alldeles ljuvlig, Bodil!
Tack för ett gott skratt ;o)
2008-02-01

    papillon
Ditt landskap har sannerligen haft sina dialektala mästerrimmare - du vansläktas inte! Snyggt!!
2008-01-31

  Yvonne
Vilken härlig dikt på dialekt. Men vilken dialekt? Skrattar gott åt din underbara humor och fantastiska diktarkonst.
Å si du, hännä blås hä mä!
2008-01-31

  Åsa Gustavsson VIP
Å heu vaå ded tjeudor
did äor räeled eude,
kollt å feled
å slabbed å daant.
Did dröejer nona daor ennu
dill vaorin.
2008-01-31

  Annmargreta
Lova mig att hålla dig inne!
2008-01-31

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Ja hujeda mig.
Ett brett leende pryder min nuna.
2008-01-31

  Rune Thorsell
Ja, ej är det bättre i Stockholms Stad
man får bylta på sig till tusen
om man vill ut på en lång promenad
i kastvindars vrål mellan husen.

Det blåser från Nordpolens isiga slätter
valross, isbjörn och eskimåer
ja livet här icke lätt är
man går ogärna ut klädd i sidentrikåer.

Kram Bodil! Du är och förblir DROTTNINGEN!
2008-01-31

    Manuela
Huj vad det blåser!!Håller med helt.
Så gôtt att en kan sitt in å värm sig me dina härliga texter!!!
Kramar från värmlands egna virvelvind!!
2008-01-31

  © anakreon VIP
En måste dock surra de grejer
som anners flög vildsinta väjer!
2008-01-31

  Lyckohäxan Enediel
Japp nu kan man vara nätsocial istället...när man ändå sitter på röva :)
Himla snygg dikt!
2008-01-31

  Lilla My* VIP
Dä ä tur att vi mänsker inte kan göre nåt åt et!
Vinden får ha sin gilla gång o här smäller dä allt bra mä!
Dä ä rolit å läse din blåsdikt**håll i han så han inte blåser bort!!;)
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg