Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även en poet...

 

Även en poet måste ha sin frist

och avstå sin ävlan ibland

om än inte bliva en krass realist

försöka att stävja sin brand

försöka att ta det en aningens lugnt

om än det kan kännas olidligt och tungt

försöka att släppa sitt heliga värv

och skona sin själ från fördärv

 

Även en poet måste ha sin frist

och vila sin penna till slut

luta sig bakåt och känna till sist

hur glöden så smått falnar ut

det kräver båd vilja och styrka och mod

att stilla sitt heta och svallande blod

men varje poet är av driftig natur

och klarar det nog eller hur

 

Bs-08

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 494 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-02-01 13:03



Bookmark and Share


    sunnanvind
Den här blir ett självklart *Bokmärke* för mig! Så träffsäkert o bra skrivet sällan skådat!/Sunnanvind
2008-02-14

  Thommy
Det stämmer som du säger att man måste få vila ibland för att finna nya krafter.
2008-02-02

  Jaramald VIP
Att sluta skriva är som att dö
att fortsätta skriva är som att-
skriva under sin egen dödsförklaring...
Jag skriver för att slippa.
Vad?
Ja, det är dilemmat.
Mörkerlängtan får mig att skina upp!
2008-02-02

    © Birgitta Wäppling VIP
Snyggt och träffsäkert!
2008-02-01

  Carola Zettergren
Så härlig o medryckande sann!
2008-02-01

  Lena Krantz VIP
Hi hi jovisst måste man vila från poetandet ibland....det är helt klart!
2008-02-01

  Lena K Nilsson VIP
Javisst...men inte är det lätt att släppa den där pennan!!!
2008-02-01

  Michaela Dutius
Det är så sant- man måste landa i sig själv ibland för att orden ska fortsätta att ha substans- annars blir det bara ordbajseri
2008-02-01

  Ola Rydberg
Ja du har så rätt
men vist är det svårt att stanna upp
när man brinner
och ja
snyggt slut
2008-02-01

  Patrick K
härligt avslut, gillas :)
2008-02-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Javisst pusta ut
om orken är slut
så får hjärnan vila
Du kan till annat ila
och sen, kan Du, på
nytt, på nästa, poem fila
2008-02-01

    Sven-Erik Sköld
Skrivandet kan ju också vara som nån sorts ebb och flod, eller?!
Allt har sin tid, tystanden sin och skrivandet sin..
2008-02-01

  © anakreon VIP
Då lutar i handen
man pannan
och njuter poem
av nån annan!
Calle
2008-02-01

  coffe
mjukhet och eftertanke, destrktiv kraft behöver väntas in för att helas av känslan genom penans kraft för frid i själen...Låt mig känna låt det ta tid för smärtan ger mig kraft om jag vill känna på livets must..kraftfull text med allt som jag behövde i dag,,tack c
2008-02-01

  aol
fin tänkvärd sann poesi gillas javisst
2008-02-01

  Markattan
Ja, vi alla måste luta oss tillbaka då och då och finna vilan och lugnet. Välkomponerade rader.
2008-02-01

  Åsa Gustavsson VIP
Bort det, Bodil. Det må väl ändock icke handla om dig! Eller mig...??
2008-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg