Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är inte van vid det perspektivet




Hårt har jag slagits till marken

hårdhänt -

men av bara nåd.

Jag är inte van

vid det perspektivet

darrar av rädsla

inför min svaghet.

Men jag bor i mig själv
och är närvarande i allt jag gör.

Otroligt utlämnad

- hudlös och sårbar
jag äger inget

i mig själv
behärskar inte tillvaron

i egen kraft.


Han har blivit

Livet i mitt liv

kraften i min svaghet

skyddet för min hudlöshet.

Ljuset i mitt mörker





Fri vers av Michaela Dutius
Läst 302 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-02-01 14:05



Bookmark and Share


  korpfjäder
Förd av mästarens hand, Guds penna på jorden.
2008-02-02

    forskaren
Lysande!
2008-02-02

  Carola Zettergren
Poesi med nerv o känsla!
2008-02-01

  Sofie Viktoria
Fin
2008-02-01

  rebecca d VIP
o så vackert! och så sant!

darrar av rädsla

inför min svaghet.

extra bra!! Men Han är stark!!! och kommer vår svaghet till hjälp, precis som du skriver och sjunger om...
2008-02-01

  Maria Zena Viklund
starkt o vackert!
2008-02-01

  Maria T
Kram från vännen Maria T
2008-02-01

    Bodil Sandberg
Enormt stark den här dikten...\"han har blivit livet i mitt liv kraften i min svaghet skyddet för min hudlöshet\"...jag får gåshud ...applåder!!
2008-02-01

  Fredrik Stillesjö
Hej Michaela!

Håller med, lätt är det inte men ger kraft... Hälsar vännen Fredrik
2008-02-01

  Åsa Gustavsson VIP
Skör är man i de sammanhangen. Men styrka gives. Kraft att leva. Fint skrivet!
2008-02-01

    Sven-Erik Sköld
Du skriver: \"behärskar inte tillvaron i egen kraft\". Bra iakttagelse, som gäller oss alla, förgängliga människor, men alla inser det inte, ännu. Tack för dikten!
2008-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius