Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jaah, vad ska man säga om kvällar som gårdagens?


Och medan stjärnorna dansade utanför ditt fönster så fanns det sanningar du aldrig velat se,


och medan stjärnglitter dansade utanför vårat fönster
så satt våra händer stenhårt lirkade i varandras
drömmarna strömmade förbi,
( drömmarna om ett helt annat liv )
men just då var det bara så jävlajävla skönt att få prata
om smärta


riktig smärta, den som plågat dig så länge,
rann bara ut och hann bilda långa svarta ord och meningar

( du som hade kämpat så länge )

du orkade ju inte tro längre,
tro på en gud som portade dem du älskade så starkt,
så starkt att himlen färgas rödrödröd varje morgon
och som får tårar att frysa till is
( mitt i mellan skulderbladen )
på sin väg mot ett skrik
ett skrik ut mot världen
som egentligen är en så väldigt kall och ensam plats


och du kunde ju se då,
att du var inte den enda som hade ont [surprisesurprise!]
utan att under den mjuka huden på den trasiga flickan framför dig

så fanns det stoff till poesi

och tårar
[skrik]
för en livstid

och det var då det brast,
den där härvan, klumpen
av förträngda sanningar löstes upp
och brände, frätte som syra
(och som du skakade)
och kvävde alla fina ( falska ) tankar du
förgäves
målat upp inom dig

-att det kunde göra så ont,
att snyftingar kunde slita så hårt i bröstet
slita upp det sår du så noggrant försökt laga

- inget funkade ju egentligen, inte ens det du förut alltid vågat tro på

men nu vet du,

smärta existerar så
djävulskt




Fri vers av Blåklinten
Läst 699 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-03 15:43



Bookmark and Share


  sol
mejlurarduintebruden
underbart
välkommen

storslaget
2008-02-10

  vetlandaslyna
jadu nu får jag dra till med en klassiker; vackert!
fint! underbart! jag älskar hur du leker med fraserna och bildar en egen stil. du är verkligen en ordtrollare ;) det känns levande och det är oerhört målande. allt som en text ska vara. måste dock säga att i en sån redan så underbar text behövs inte kursiv stil och liknande, man hittar ändå ett sätt att markera orden. så känner i alla fall jag; ta det som en komplimang, du behöver inte krux när du redan är så sjukt duktig att bolla med bokstäverna på tangentbordet! oh, vilken lång kommentar...jag ville väl egentligen bara säga...tack den här var enchanting!
2008-02-03

  Junibarn
Gillar första stycket mest, men även himlen färgas rödrödröd varje morgon. Tycker om det där med parantesen och [.], & allt kursivt. Det blir så mycket mer meningsfullt att läsa då.
Du har många vackra ord!
Stoff?
2008-02-03

    BABYSTAR
jajajajaja!
det här var så bra,
så underbart.
tack för att du gav mina tankar lite förstående mitt i alla oförstående. det blev ett bokmärke till min samling!
2008-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Blåklinten