Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Etanol

han gjorde knivar
och bakom den dimmiga blicken
en tung tung ridå
fanns djupa, djupa skärsår
han själv åsakamat
kanske var det det som var mest plågsamt
att se

Bakom ridån
Fanns det där som han så gärna ville berätta om
men en människa har bara förmågan att tala
så länge hon inte går runt i cirklar
den här mannen
gjorde lopar
med sina trasiga vingar
och den granna mössan hamnade på sniskan
han mumlade och sluddrade
han trodde på jesus
jag trodde på honom

när alla andra kastade en blick
så visste jag
att ordet trasig inte var det rätta
att allt
var så mycket mer
än det såg ut
dimman
var hundratals obeständiga,
livsfarligt vassa kristaller
sammanlänkade i varandra
istället för ångor av etanol

och när din mamma undrade om vi hade sett
spritflaskan i hans högra jackficka
så svarade jag att sanningen är en illusion
man väljer bara att se de bitar
man vill se




Fri vers av Blåklinten
Läst 507 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-07 00:07



Bookmark and Share


    Pistence
keep up the good work!
2009-10-08

  Carola Zettergren
Andlös sitter jag här...förstummad, berörd i djupet av min själ, så fantastiskt välskrivet, med en otrolig närvaro och ett oerhört stort hjärta....tack!!!! Ett givet bokmärke!!!!
2008-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Blåklinten