Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns en historia som är skriven av män Det finns en samtid som skrivs av män och kvinnor Det finns kanske en framtid som skrivs av människor


Mannen, det är jag

Jag såg på TV
Online

De förde en ganska sansad debatt...
Inga påhopp
Kanske har de klippt bort dem
Skönt

Att slippa sensationalismen i personangrepp

Men vad pratar de om egentligen?

Män
Mansrollen

Någonstans bubblar sanningen
Men jag känner att

ALLA HAR FEL

Feminister påstås äta männen
Männen påstås äta feminister
Vem blir mätt av det?

Jag har fått nog




Om
Alla människor är djur

Och
Om män inte är djur

Hur går det då ihop?



Om
Alla kvinnor är förtryckta

Och
Om genus är en social konstruktion

Är förtryckandet då inte också en konstruktion?



Om
Könet sitter där det sitter
I sitt säte

Och
Om jag sätter mig i någons säte
Att jag så märker en skillnad

Ska jag då kalla upplevelsen en social konstruktion?



Jag har mitt kön
Jag är inte mitt kön
Du säger att jag har genus
Men du önskar att jag inte hade

Män kan vara män
Kvinnor kan vara kvinnor
Det är inga måsten

Men vad ska jag vara
Jag som avskyr djuret
Jag som frodas i kvinnornas sällskap
Av anledningar, bortom instikt och vällust

Vi är alla olika
Det är det enda vi har gemensamt
Låt oss hylla det!

Tillsammans




Prosa (Prosapoesi) av Seud P Myno
Läst 444 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-02-04 16:50



Bookmark and Share


  Thurizas
detta är helt underbart skrivet,jag håller med till 100% och måste bokmärka med..så jag ser att det finns lite vettigt kvar där ute=)
2008-02-05

  Carola Zettergren
MYCKET bra skrivet!
och jag håller med dig till 100%
2008-02-04

    Noomi
ja vi är alla olika..
och det är bra...
kloka ord..
2008-02-04

  mare VIP
Mycket bra....självklart tillsammans !
2008-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Seud P Myno