Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är dyslexi? Ett funktionshinder i vårt samhälle? Kan det vara en tillgång på ett annat plan? Kanske finns det människor med dyslexi även här på poeter.se?


Dyslexi och andra kvaliteter

Till min älskade syster….

Måhända du har svårt för att uttrycka dig i skrift,
men du har en sorts direktkontakt med själva livet,
som är få förunnat.

Måhända att tunga texter inte är din grej,
men du har ett ärligt och öppet hjärta,
som är guld värt.

Måhända du har svårt för stavning,
men du omger dig heller inte av något ”bokstavs-nät”,
som silar bort det väsentliga och enkla i livet.

Måhända djupa och filosofiska resonemang inte är din grej,
men du har en öppen andlig kanal,
som så många andra har bommat igen.

Måhända du ibland gör ”klavertramp”
– blir missförstådd och sårad,
men du har ett sätt att möta människor,
som skapar direkta kontakter och ger dig många vänner.

Måhända debatt inte är din grej,
men desto mer tillhör dialog och samtal dina starka sidor.

Måhända vår mor alltför nitiskt har betonat
dina ”praktiska sidor”,
men du har inte alls velat lyssna på det örat!
I din strävan åt motsatt håll har du ofta
förnekat dessa kvaliteter hos dig själv!?

Måhända skolgången blev alltför tuff för dig
och att det var synd att du inte fick
den hjälp du behövde där,
men samhället värdesätter en viss sorts kompetens
och förringar tyvärr en annan sort.

Kom ihåg att du är Guds skapelse
– hans dyrbara ögonsten -
som inte bör begränsas av den här världen.
Du är skapad just som du är
med alla dina gåvor och kvaliteter,
egenskaper och egenheter.
Ingen kan mäta sig med dig!
Men bara i Guds kärlek kan du blomma ut och växa till!


Kramar med uppmuntran från din syster




Övriga genrer av LenaLisa
Läst 357 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-07 12:20



Bookmark and Share


  Mattias Josephson
vacker text. mycket tänkvärd, men framförallt fantastisk varm. sättet på vilket du formulerar dig till din syster tycks berör djupt. applåd!
2008-02-07

  Jojo
Så fullt av kärlek det är dina ord!!

Guds ögonsten!! Det är det vackraste ordparet jag vet!
2008-02-07

  Maud Li
Jag tror du har svaret - visst uppskattar fler människor än du andra egenskaper än läs- och skrivförmåga! Men att du tydliggör dem i text är nog guld värt!
2008-02-07

  Matilda Linnéa Tinér
du är en bra syster
hoppas din syster tar åt sig.
Det goda hos en människa
väger ofta upp det sämre:)

Yay, kärlek. there it is!

bra skrivet
tilltalande
och fängslande.
2008-02-07
  > Nästa text
< Föregående

LenaLisa
LenaLisa