Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så många som skiljer sig i vår närhet, men det ska väl ändå inte hända oss att vi glider isär så...eller? Så upptagna av att vara goda föräldrar, att vi lätt tappar bort varandra... Finns det något vi kan göra åt detta?


Så lätt att glida isär

Vad lätt det är att vi glider ifrån varandra,
vi behöver inte ens snegla på andra.
Det är synd om vi slarvar bort det vi har,
för det kommer att verka som om ingenting finns kvar.

När vi inte längre vill dela vårt innersta,
utan bara möts här på ytan.
När vi inte längre ser varandra som gåvor i livet,
utan bara tar varandra för givet.

När vi inte vill se våra egna brister,
utan bara tycker att den andre har fel.
När vi inte längre vill se våra likheter
utan bara ser den andres egenheter.

När vi slutar att ta i varandra,
och bara delar säng.
När vi inte längre söker oss till varandra,
utan bara prioriterar behoven hos andra.

När vår kommunikation på djupet tystnar,
och vi tiger ihjäl våra konflikter.
När orden av uppmuntran tagit slut,
då är det bara tjat och gnat som kommer ut.

När vi slutar att överraska varandra med små tjänster,
och bara gör saker på rutin och av plikt,
Då slarvar vi bort det vi har,
och det verkar som om ingenting längre finns kvar.

Då finns det motiv för att skilda vägar gå,
men visst är det något annat vi vill nå?
Ja, jag vill i alla fall vända om,
på den vägen varifrån vi kom…

Hoppas att det inte är för sent!




Fri vers av LenaLisa
Läst 868 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-05 00:17



Bookmark and Share


  jörgen g
Berör mitt hjärta på djupet. Så sant och starkt. Sparar bland mina favoriter. Tack!
2009-08-19

  Madde69
Fullkomligt briljanta rader! Bokmärker!
2009-03-19

  Mattias Josephson
ja gode gud... måtte vi lära oss ta vara på det vi har... ämnet är tabu, så jag vill nästan inte läsa - eftersom jag känner dig, men smälter av orden och känner att de här frågorna skulle må väldigt bra av att komma upp till ytan...

(vilken fena på rim du är)
2008-05-05

  Jojo
Vad fint du skriver.
Det var många tänkvärdheter du fått med.
Tack för att du delar dina tankar med oss.
2008-05-05
  > Nästa text
< Föregående

LenaLisa
LenaLisa