Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattsvart ångest

När jag lägger ner
huvudet på kudden
hör jag främmande ljud:
ett okänt morrande
från min oroliga mage,

Ett obehagligt väsande
hörs för varje andetag…

I den mörka natten
kommer de ljudlöst
smygande inpå mig.
När alla andra sover
hör jag deras tassande steg.

Inte kan dessa små,
hungriga möss
vara så farliga?
Men när de närmar sig
hotar rädslan att kväva mig.

De stjäl luft och syre
och mitt livsrum krymper….

Jag vet inte om de kommer
inifrån eller utifrån
dessa gnagare,
som verkar gnaga av
all kontakt med omvärlden?

En öppen dörr står och slår i
luftdraget i mitt inre.
Jag hostar så jag tror att
jag ska sprängas,
jag orkar inte längre…

Vad har jag
att försvara mig med?




Fri vers av LenaLisa
Läst 525 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-22 20:58



Bookmark and Share


  LenaLisa
Jo, visst är möss söta om man ordentligt tittar på dem. Men jag förstår inte varför jag tycker att de är så obehagliga och varför jag är så rädd för dem. Kanske för att jag inte har någon kontroll alls över dem. De är skygga, visar sig inte gärna, men kan ställa till med mycket skada i ett hus. om de hörs gnaga i väggarna på natten blir ljuden så förstorade på något sätt...

LenaLisa
2009-03-01

  UllaBritta
Möss i ordets bemärkelse, är söta.
dom kan ju inte hjälpa att dom är möss.
Jag brukar ta in dom i en fälla där jag sedan kan släppa ut dom i friheten igen.
Pröva det! Släpp ut dina möss när du fångat in dom, långt hemifrån, annars hittar de sanorlikt tillbaka.
Nattsvart kan bli Blu sky.
2009-02-27

  Marreb
Åh vad tungt. Kvävande ångest. Slitsamt. Men jag noterade att det var små möss... hade kunnat vara stora jättemonster. Alltid nåt. Kanske finns nån öppning i det?
2009-02-23
  > Nästa text
< Föregående

LenaLisa
LenaLisa