Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ett välsignat tillstånd?

Gravid i 8:e månaden - ingen väg tillbaka.
Sjukskriven – enorma vulva varicer.
Influensa – hosta, halsbränna och förstoppning.
Allt på en gång!

Trycket ökar på krampande magmuskler,
på lungor, som ibland kippar efter luft,
på revben, som sitter i vägen,
på vidöppen magmun, som skickar magsyra i halsen.

På trötta ben, på ömmande rygg,
på överfull urinblåsa, som ogärna håller tätt,
på svullna vener, som smärtar oroväckande,
på svidande blygdläppar ökar trycket.

Jag orkar inte med min självömkan…
Jag vet ju att varenda nattlig kamp
i ångest och ensamhet
väger lätt mot undret som väntar mig snart.

Jag vill inte klaga…
jag vet ju att när förlossningen är över
så glömmer jag allt detta.
Men vem orkar bära mig nu dag för dag?

Jag behöver se framåt
och ha rätt perspektiv för mina ögon.
Jag vill se målet, som är du - mitt lilla väntade barn,
om jag ska orka kämpa ännu några veckor till…




Fri vers av LenaLisa
Läst 692 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-25 11:05



Bookmark and Share


  Maria T
Oj, vad du fick kämpa.
Men nu är allt över.
Ett under har skett
2009-09-29

  Kristina Wallbing
Ojoj, vad du får kämpa för att nå Målet!
Det märkliga är att man glömmer allt sådant när man får se in i nyfödda ögon. Och sen är man t.o.m. beredd att göra det igen!!

Lycka till när den stora stunden är inne!
2009-02-25

  Öknens Ros VIP
Lycka till! med den lille/lilla! Hoppas du orkar kämpa på, nu när varje dag kanske känns som en evighet.
2009-02-25
  > Nästa text
< Föregående

LenaLisa
LenaLisa