Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höststorm

När löven faller av
och jag står kvar,
då vill jag vara ensam här.

När kylan biter i skinnet
och mörkret tätnar,
då kommer rädslan krypande.

När musslan vill stänga sig,
för att andras ögon skrämmer,
då är jag helt naken och jag fryser.

När jag väntar på att isen ska lägga sig
över oroligt vatten,
då orkar jag inte alls vara social.

När höststormen har avlövat alla träden
och avklätt mig ända in i själen,
då har jag inga krafter kvar.

Då drar jag mig tillbaka i mitt varma ide
med en känsla av att ha tappat
bort mig själv och min tro.

Men hoppet, som flammar på sparlåga,
säger mig då att just detta
är det enda jag nu har kvar:

………..tron och kärleken.




Fri vers av LenaLisa
Läst 556 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-04 19:58



Bookmark and Share


  Maria T
Nu vankas nya höststormar.
Men nu är du inte ensam
2009-09-29

  UllaBritta
Nu är höststormen över men det lär bli vårfloder. Iskristallens blomma har smält och ger liv. Att vara social allt för länge tär, till slut vill man bara skapa ett rum där man kan gå in och vara sig själv. Slippa att skratta på rätt plats, att vara så trevlig som möjligt.
Skapa något eget, det är inte dåligt att ha sin tro och kärlek kvar.
Det är egentligen allt. Du har uttryckt dig så väl i din dikt. Jag tycker om den.
2009-02-28
  > Nästa text
< Föregående

LenaLisa
LenaLisa