Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"Till en tapper kvinna\" - var egentligen titeln från början....


Förlossningen - Livets mirakel

Din väntan har varit lång,
magen är stor och otymplig,
nu vill Du ha lön för mödan.

Med blandade känslor kommer Du,
inuti Dig fajtas:
förväntan och oro,
hopp och förtvivlan,
mod och rädsla,
lust och illamående,
kraft och trötthet.

Smärtan tar överhand,
som vågor sköljer den över Dig
om och om igen.
Timmarna blir långa,
svetten pärlar i Din panna,
Du kämpar tappert.
Vem kunde ana att
det skulle vara så här smärtsamt?

**********

Hur kan Du då säga
att Du vill göra om det igen?
Sällan har jag sett en människa
så lycklig som Du just nu.
Med Ditt förstfödda barn vid bröstet
känner du efter om
den ansvarskännande modern
har vaknat inom Dig.

Du ska ha tack
för att jag fick vara med
i detta stora ögonblick,
och för att Du delgav mig
Din upplevelse av detta Livets mirakel.




Fri vers av LenaLisa
Läst 586 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-09 23:57



Bookmark and Share


  Maria T
Ja, detta är ett mirakel.
Tänk förr när kvinnor födde
många barn.
Min farmor födde 12 barn.
11 blev mycket gamla. De flesta
över 90 år.
6 utvandrade till Amerika.
Hur kändes det för en mor?
2009-09-29

  jörgen g
Det är mod att gå igenom en gång, att gå igenom det en gång till.... ja hjältar är ni!
2009-08-19

  Betlehemsstjärnan VIP
Vackert skrivet om livets största mirakel/B
2008-11-04

  Kristina Wallbing
Ja, vilket mirakel det är! Och du beskriver det så väl!
Det är nog det största och mest Märkvärdiga man kan vara med om! Att få vara med en vän som föder måste också vara stort!
2008-07-05

  Mattias Josephson
gillar \"till en tapper kvinna\".

vilka hjältar ni är alla ni föderskor!
2008-05-12

  Il poeta della luna
En känslofylld och känsloladdad text!
Med en rytm passande just dessa känslorna
Jag känner känslorna,
jag känner smärtan och illamåendet
Bildlig och stark!

I sammanhanget, så kanske du skulle ha lust att läsa min text \"jag får mardrömsbilder...\" - som är ur barnets perspektiv

Mvh
Patrik
2008-05-10
  > Nästa text
< Föregående

LenaLisa
LenaLisa