Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fältstudie på café

Ibland stannar allting upp
under vårsolen
men fungerar ändå
människor funderar
till smaken av kaffe
och svunna år

Jag går på café och tänker
att man har varit med ett tag
men inte tillräckligt länge
för att säga rätt saker
vid rätt tillfälle
och inte jämfört med paret framför

Undrar hur många barn
som lyssnat till mjuka ord
i famnen på denna dam
som helt säkert luktar läkerol
farbrorn har älskat henne länge
och nu vill han gå till biblioteket

Paret till vänster
må ha levt länge
men jag har troligen
tappat fler glas
missat fler bussar
och ätit fler grönsaker

Paret till höger
är nog de mest förälskade
de har garanterat, var för sig
åkt fyra gånger mer slalom än mig
ätit lika mycker sötsaker
med skillnaden att de förbränt sina

kärlekspar tänker jag
kan ta musten ur vem som helst
önskar att Han vore här
det gör jag ofta

Pojkarna bakom ryggen pratar
om vem som har mest
att köra med i skoterväg

när den ene överträffas av den andre
berättar denne om sin polares åkdon
och vice versa
därefter hänvisar man till släktingar
klasskamrater och skotersport

När diskussionen slutligen nått
en maxhastighet på 225 km/h
då övergår man
till att prata om båtar
det är ju ändå sommar snart







Fri vers av Charlotte Blombäck
Läst 562 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-04-06 15:56



Bookmark and Share


  Lisa
Vardagslunk med finess. Vad träffande och rent du skriver! Det alldagliga på caféet får liv på ditt papper (eller din skärm, om vi skall vara tidsenliga). Bra!
2004-10-11

    André
Lämnar kvar ett skönt leende.
2004-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Charlotte Blombäck
Charlotte Blombäck