Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi är inbilska och dumma i huvet nog att tro att vi är världens frälsare och mycket effektivare än fattiglappen Jesus


Vem frälser dom från oss ?



Livsvillkoren är inte lika
i denna värld.


Vitt arrogant kolonialmaktstänk mot
de kulturer och livsmönster vi så
inbitet ser ner på som mindre värda.


Vi klättrar som själva fan på dom
andras ryggar och trampar ner dom.


Dom syr våra skjortor och vi bär dom
två gånger innan dom åker i soppåsen.


Vi vet ju vad som är rätt och att
dom borde leva som oss. Vi skall
lära dom, ge bistånd.


Vi skola frälsa världen genom ekonomisk
tillväxt i privata former.


När dom kommer ut ur köptemplen
med fulla kundvagnar är dom frälsta.

Vem frälser dom från de utsugande
besserwissrarna???




Fri vers av boen
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-08 19:16



Bookmark and Share


  nettus
tänkvärd text,,vill diskutera den med dig
2008-04-04

    Tteresia
Tänkvärt!
2008-02-09

  Larz Gustafsson VIP
Underbart skrivet!
Så sant!
Frågan måste ställas.
Men Jesus är Frälsaren även för dem, som det heter i en sång.
2008-02-08
  > Nästa text
< Föregående

boen
boen