Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egoismen vinner?

Undrar hur det skulle vara
att bara tänka på mig själv
att bli egoismen
personifierad
att smida ränker
och le tyst
för mig själv

Skulle jag bli ensam
om jag anammade
falskheten och förde
omgivningen in
i skuggorna
och fick dem att tro
att min agenda var god

När solidariteten blivit
ett uttjänt begrepp
är omtanken passé
och jag borde kanske
anpassa mig
och ta hand om
bara mig

När lögnerna blir vardag
finns där inga fler vinnare
än lögnaren själv
och den som tror
annorledes
bör acklimatiseras
till verkligheten

Att godhet vinner
är mänsklighetens
mest välbevarade lögn
för i sanning skall sägas
att godheten alltid
stryker på foten
för egoismen

för egoismen skyr
inga medel
medan godheten
aldrig slutar
ge




Fri vers av Lapptanten
Läst 297 gånger
Publicerad 2008-02-08 23:53



Bookmark and Share


  Peppe11
och om man trillar ner i ett hål... då är den enda som kan hjälpa, den som varit i hålet förut, och vet hur man tar sig upp.
Men....den är skrämmande tänkvärd din dikt. Nästan så att jag blir lite rädd för den.
Släpp inte den goda tanten. Hon verkar mysigare än den egoistiska.
Kram P
2008-02-10

  Lapptanten
Ibland trillar man ner i ett hål. Men man krälar sig upp igen, även om det för stunden känns mörkt och kallt.
2008-02-09

    Damir
Tror vi två är på samma humör ikväll..
2008-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Lapptanten
Lapptanten