Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
och några nödrim i nöden... (kan med fördel läsas högt och bestämt)


En ding-ding värld

Aj, aj, aj
vi lever i en
dinge-ding-
ding värld

Hurra ja länge leve
arbetslöshets-TV!

pling a ling
ring och vinn
Dixie
ordjakten
lyckochansen
rena rama
djävulsdansen

---

Visst det händer
att barn i olika länder
gråter i rännstenen
men på tryggt avstånd från scenen

För media bryr sig bara
om La-La-Land
och en och annan pamp
någonstans

Huj, huj, huj!
kämpa och stå i
om du vill bli fri
och finna lycka häri

dinge-ding-ding

Rea Rea Rea
kom kom kom
Kom och köp
köp köp köp
konsumera mera!

Kvinna göm dig
bakom ansiktsmasken!
Ta matresterna ur slasken!
Död åt alla råttor av damm!
synd och skam

Leve klackeskon-
och den västerländska tron

Jantelagen hela dagen
håll in magen
tjäna lagen

Skit i naturen
ät upp alla djuren
så slipper dom lida
samvetet skall inte svida

Aj, aj, aj
för sent för fadervår
ömma tår
inflamerade sår
och tiden går

vidare i en dinge-
ding ingenting
några nödrim i nöden
som grädden på bröden






Fri vers av Charlotte Blombäck
Läst 497 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2004-04-06 16:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Charlotte Blombäck
Charlotte Blombäck