Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skulle bara förklara att titeln har jag fått hjälp av från mamma, pappa och min syster. De fick säga ett varsitt ord. Syster sa Skyfall, Mamma sa Onödig, Pappa sa Fogsvans, vilket tydligen är en slags såg. Jag gjorde alltså titeln utifrån dessa ord.


Jag Såg ett Onödigt Skyfall

Med en cigarett i munnen gick han fram till mig,
han blåste rök i mitt ansikte.

Jag kände värmen från glöden,
och kvävdes nästan av lukten.

Jag gav honom en blick,
han sänkte huvudet, han var i underläge.

Han tog ut cigaretten ur munnen,
slängde den på marken
och trampade på den.

Miljöförstörare,

tänkte jag
och gav honom ännu en blick.

Han tittade tillbaka, först frågande,
sen förstod han.

han böjde sig ner,
plockade upp fimpen och gick iväg.

Jag såg,
när han stannade vid papperskorgen en bit bort,
och släppte ner resterna av den
beroendeframkallande pappersrullen.

Sen vände jag och gick hem.


Jag var nöjd.


Om det fanns fler som han,
skulle världen se annorlunda ut.
Definitivt.


Det sista jag gjorde
innan jag somnade på kvällen
var att öva på den där blicken.



Jag får nog chansen att använda den igen,


nästa gång någon vill lyssna




























till samvetet.




Fri vers av Frågetecken?
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-09 15:35



Bookmark and Share


    vemod
Ojojoj! hur kommer du på allt!?
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Frågetecken?
Frågetecken?

Mina favoriter
Buenas tardes, amigo?