Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underverk

Det stod ett äppelträd bland granarna.

 Med frusna päron i.

Jag försökte plocka,

men min hand

fastnade på den frostiga ytan.

Jag försökte ta mig loss,

jag drog,

slet, 

ryckte,

men jag kunde inte.

 Solen var påväg upp på himlen,

den mötte min hand med sina leende läppar.

En kyss

Värmen spred sig

från min hand till päronet,

till trädet,

till marken,

Rötterna värmdes upp,

som ett ansikte som rodnar

Min hand, mot päronet,

lossades försiktigt.

Jag såg

och tittade

Sen gick jag därifrån

Det stod ett äppelträd bland granarna




Fri vers av Frågetecken?
Läst 301 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-12 10:24



Bookmark and Share


  Junibarn
Åh. Vad härlig dikt! Hur många tar sig friheten att skriva om äppelträd med frusna päron i? Så underbart.
Hela det otroligt originella temat på dikten gör den ju så mycket bättre, den lyser mot alla andra dikter om pointless love.
2008-05-24

  Haugen
Ååååh du srkiver grymt bra!! :D
2008-02-19

    vemod
mm, njuter!

gillar specielt
\"Det stod ett äppelträd bland granarna.

Med frusna päron i.

Jag försökte plocka,

men min hand

fastnade på den frostiga ytan.\"
2008-02-13

    flumm
härlig!
2008-02-12

  Thirre
Vackert! Det där med päron i ett äppelträd får mig att klura lite hur du tänker, men det gör ju bara dikten mer spännande och värd att läsa flera gånger =)
2008-02-12

  Larz Gustafsson VIP
Kärlekens förvandlande makt.
2008-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Frågetecken?
Frågetecken?

Mina favoriter
Buenas tardes, amigo?