Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sköldar av osagda ord

Jag har lärt mig att suga åt mig av andra människors ångest. Lärt mig att tjänstgöra som möbel och bygga sköldar av osagda ord. Lärt mig att vara förstående. Ha överseende. Låta min syn och hörsel användas som spypåsar. Under tiden har jag torrdränkt min egen vilja om och om igen. Förnekat min lust. Utvisat mig själv till läktaren. Men jag känner till mina benägenheter numera. Och siktar på en förändring. Sliter stundtals på mönstret genom att ta distans från bördor som inte är mina. Genom att lyssna inåt och reagera utåt. Springa in på mittfältet och påverka handlingen. Det jobbigaste är inte att säga nej till nedbrytare. Det jobbigaste är att säga ja till sig själv.




Fri vers av Alstermark
Läst 404 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-11 20:48



Bookmark and Share


  sister mary
Rubriken är en berättelse i sig, mycket talande.
Människan som vandrar genom texten gör stora insikter och återvinner sig själv. Upplyftande att läsa, tar med mig ditt kloka slut och bokmärker.
2008-02-14

  Göran P Rödholm
Ja, det jobbigaste är helt klart att säga ja till sig själv. Snygg alstermarkklass på denna. Så kul att hitta dig här, Alstermark! Minns dig från gamla SSK.
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Alstermark
Alstermark