Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mig se Dig i var och en jag möter idag





Gud
låt mig alltid inse
att jag lever av Din nåd.
låt mig - min omsorg
om andra
får efterlikna Dig

låt mig tillbe Din kärleks
skapande mysterium i var och en.

hjälp mig respektera
Din mening med varje
människa
och alltid minnas
att Du inte har råd
att avvara någon enda


ge mig ögon som ser Dig
i dem jag möter
låt mig upptäcka den rikedom
Du ger mig
genom det Du lagt ner i var och en

hjälp mig att prisa Dig
i det liv som deras
och upptäcka Dig i dem

var och en är tänkt och drömd
och skapad av Dig

Du har en evig plan
för var och en

var och en är den första
och den sista i sitt slag
oumbärlig för mänskligheten.

Var och en är skapad ur kärlek
till kärlek

Lär mig att upptäcka och älska
det gudomliga
i var och en jag möter
idag




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 316 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-12 06:13



Bookmark and Share


  Yvonne
Jag tolkar dikten som så, att det gudomliga finns inom oss alla, men att det ligger i betraktarens öga att se det. Själv ser jag faktiskt det gudomliga tydligast i djuren - och i naturen.
2008-02-12

  rebecca d
bokmärkes!!!! o, nu vet jag hur jag ska be!
2008-02-12

    Maria Malm
Underbar dikt, att läsa i morgonstund.
2008-02-12

  Larz Gustafsson VIP
Malins kommentar där är oerhört tänkvärd och intressant.
Men vad dikten avser är att se Jesus i andra, eller se på dem som Han ser på dem.
2008-02-12

  Larz Gustafsson VIP
Det är människorna som har råd att avvara Gud.
2008-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius