Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur kan jag glömma när du inte vet vem jag är?



Du är en flottig gratisbuffé, nariga händer, nattöppna taxicafé,
den svettiga drömmen på eftermiddagen, den mosade apelsinen
på trottoarkanten.

Du pratar om hjärtan och händer,
din mun glipar när du sväljer.

I vinden får alla ful frisyr särskilt de med spikiga skor
och två händer.

Du klär dig i ull men talar som ett lamm,
dina händer värms av handskar av kalv.

Om du hade varit ett djur skulle du förmodligen vara någonting vilt,
kanske en hjort.
Om du hade varit ett djur
skulle du alltid springa för nära vägen.
Om du hade varit ett djur skulle jag i gryningen
alltid köra lite för fort.




Fri vers av annanas
Läst 306 gånger
Publicerad 2008-02-14 12:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

annanas