Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från Gamla stan till Thorildsplan gick jag häromdan...


Fyra kilometer storstadskväll

 

Vassen vid Norrmälarstrand
har ringar av is vid vattenytan

kallskurna vindar
blåser fram klingande rassel
vid ytkrusiga mörkervågor

siluetten av staden
på andra sidan vattnet
badar i konstgjort ljus

trafikbrus dånar outtröttligt
mellan husfasadernas
mörkerfall mot asfalten

enstaka flingor blåser förbi
lägger snöillusion i snårig hörn

så ödsligt bebodd
människofyllt asfalterad
denna stad vid vatten
höjd mot skyarna
prisgiven och stadd i ständig
förvandling

08-02-16

 

Läs gärna om vass:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Vass

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 395 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-16 10:31



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
hörde att stockholmsborna var smalast mest karriärsinriktade och snygga men mest stressade, vackert skrivet här!
2008-02-22

    papillon
kallskurna vindar
blåser fram klingande rassel
vid ytkrusiga mörkervågor
Vilken suverän strof! Hela dikten präglad av exakthet i ordvalet och precision i bilderna. Stora applåden!
2008-02-20

  Tove Meyer VIP
åh det är en fantastisk promenad som jag också brukar gå :)
så vackert skrivet!
2008-02-18

  Tove Meyer VIP
åh det är en fantastisk promenad som jag också brukar gå :)
så vackert skrivet!
2008-02-18

    ej medlem längre
En underbart vacker Stockholms skildring!:)
Det finns hjärta i Stockholm som jag saknar ibland.
Bravo Lena!
2008-02-17

  aftermath
skön känsla sonm känns igen
ett bra stråk att vandra
väl beskrivet
2008-02-17

  stella
Kylan känns här i ryggmärgen...vacker bild du gjort!
2008-02-17

    Maria Malm
Fin storstadsbeskrivning.
2008-02-16

  Lena Renman
Det är en genomarbetad bild som illusterar här. Inte mindre än fem fotografier tagna av mig är använda plus nästan alla filter photoshop har.

Lena
2008-02-16

  katt.inc
Din dikt får mig att längta tillbaka till Stockholm nu, trots asfalt och trafikbuller. Du gör en fin avvägning mellan natur och stad här, mycket bra.
2008-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman