Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilsvinge

Dagen är precis lika ömtålig
som ett par fjärilsvingar
eller ett morgondaggsgnistrande spindelnät
och du och jag kommer jag aldrig förstå mig på,
är det bara vi som har de där hemliga leendena
för varandra?

Dagen är precis lika lång
som den samlade summan av hjärtslag i bröstet
eller ett enda replikskifte med de rätta orden
och våra ögon kommer jag aldrig förstå mig på,
är det bara vi som kan se så där förstående ut
inför varandra?

Dagen är precis lika stor
som ett universum i ett vattenglas
eller distansen mellan fingertoppparna
och våra drömmar kommer jag aldrig att förstå mig på,
är det bara vi som så gärna delar med oss av dem
till varandra?

Dagen är precis lika vacker
som när den dör i solnedgången
eller när den speglas i den allra första stjärnan som tänds
och våra öden kommer jag aldrig förstå mig på,
men mina fjärilsvingar är precis lika färggranna som dina,
och himlen glöder i varje daggdroppe!




Fri vers av Söndermarken
Läst 404 gånger
Publicerad 2005-06-01 10:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh, så fiiin! Skulle passa bra som låttext. "Söndermarken" är ju en av Lars Winnerbäcks skivor. =)
2005-06-01

  stannar kvar
Bra och fin, älskar första stycket, men tycker att den tappar lite på slutet. Inehåller många bra meningar.
2005-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Söndermarken