Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vänskap, Beskriva

Vänskap
är ingenting man får
den blir till som en gåva
att vårda som ett smycke
ovärderligt.

Vänskap
är trygghet,
omtanke när dagen blir svår
ger ro i oro,
tänder ljus i mörker.

Vänskap
kräver inte
den ges frivilligt
utan baktankar
giv din vänskap som gåva
och du finner glädjen.

Enda sättet att få en vän
är att vara en.

Vänner är sådana ovanliga människor som frågar hur du har det
och sedan väntar att få höra ett ärligt svar.

Vänskap kan inte köpas för pengar.

Skaffa dig vänner
innan du behöver dem.

Vänskap är ett ansvar
inte en möjlighet.

Till en vän ska man komma bjuden i medgång
och objuden i motgång.

Den bästa spegeln är en god vän.

Man kan aldrig få en vän
om man väntar sig någon utan fel.

Vem som helst kan ge dig ett gott råd
men en sann vän ger dig en hjälpande hand.

En sann vän är den som inte bryr sig om att du har gjort bort dig.

Äkta vänner är som ädelstenar
värdefulla men sällsynta.
falska vänner är som höstens löv
granna men blåser bort med första vinddrag.

Vänlighet är den gyllene kedja som håller ihop samhället.




Fri vers av Ulizza
Läst 1550 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-18 15:01



Bookmark and Share


    söötsnö
vackert skrivit om det viktigaste i livet=)
2008-02-18

  Larz Gustafsson VIP
Underbart detta med \"vänskap kräver inte\" !!
2008-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulizza
Ulizza